Adventure without risk (2011)

Big Edie og Little Edie Bouvier Beale, Jacquelin Kennedy Onassis´ tante og niese, danner noe av inspirasjonen til Hege Haagenruds forestilling “Adventure without risk – is Disneyland”. Deres særegne og tragiske liv ble dokumentert i dokumentarfilmen “Grey Gardens” fra 1975. De levde et tilbaketrukket og eksentrisk liv i et forfallent herskapshus utenfor New York. Her holdt de sammen i over femti år, med svært begrensede midler og i nesten total isolasjon. De levde i en stadig fornektelse av nået og mimring om fortiden, og kranglet uavbrutt om årsakene til hvorfor livet ble som det ble. I forestillingen “Adventure Without Risk – is Disneyland” møter vi to kvinner som i en isolert og begrenset tilværelse kontrollerer og undertrykker hverandre på grensen til det uutholdelige. De ønsker å preservere sine liv og fortrenge at tiden går ved å stenge omverdenen ute. Hva skjer når virkeligheten innhenter dem, og deres egen forgjengelighet ikke lenger kan fornektes?

Koreograf: Hege Haagenrud – Dansere: Ingrid Haakstad, Marta- Luiza Jankowska, Sigrid Hirsch Kopperdal – Dramaturg: Mads Sjøgård Pettersen – Komponist: Rebekka Karijord – Lyddesigner: Erik Hedin – Kostyme: Peter Løchstøer, Linda Sande, Tuva Brinch Tokle – Scenografi: Signe Becker – Lysdesign: Tobias Leira – Foto: Siren Lauvdal

plakat adventure

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: