De grenseløse (2012)

Vi befinner oss på en institusjon, hvor en ung jente har isolert seg fra omverdenen. Hun ser seg selv som et offer for ytre omstendigheter, og er diagnostisert med det meste av psykiske lidelser typisk for hennes tid.

Selve handlingen i stykket er et produkt av hennes fantasi og tvangstanker. Vi ser verden gjennom hennes øyne, vi ser de feil hun ser ved seg selv; vi ser underbevisstheten hennes.
Hun er grenseløs, og klarer ikke å skjerme seg mot inntrykk og påvirkning utenfra.

Musikken er komponert av Rebekka Karijord, med sang og voiceover av 17 år gamle Amalie Stokke Karijord.
Tekstene som brukes til voiceover er hentet fra blogger skrevet av ungdom som skader seg selv eller på andre måter driver rovdrift på sin egen kropp. Med video som et bærende element i forestillingen kan vi få et dypere innblikk i hennes underbevissthet og drømmer.

Finn Skårderud skriver i boka “Uro” om det grenseløse mennesket, om hvordan noen på søken etter grenser går til ekstreme tiltak: “De trekker seg tilbake, lukker seg til, forminsker seg, beruser seg eller søker glemselen. Symptomene er i seg selv avgrensende- i forhold til de andre, til morgendagen, til kravene og forventningene. I møtet med den anorektiske som blir mindre og mindre, tenker jeg at hun eller han strever etter å finne det minimale selvet som er lite og oversiktlig nok til å ha kontroll over. Det er eksistensiell slanking.”

I denne danseforestillingen gis jenta som sliter med å etablere en stabil identitet en metaforisk form. Samtidig har forestillingen et poetisk uttrykk gjennom film, musikk og sang. Musikk, lyd, bevegelse og bilde danner sammen en fortelling som rommer sterke stemninger åpen for fortolkning.

Medvirkende

Koreografi: Hege Haagenrud, dans: Kari Skotnes Vikjord, dramaturg: Mads Sjøgård Pettersen, videodesign: Vibeke Heide, scenografi: Signe Becker, komponist: Rebekka Karijord, lyddesign: Erik Hedin, tekst voiceover/sang: Amalie Karijord Stokke,            tekst/voiceover: Finn Skårderud, foto: Siren Lauvdal

Om spilleplass

Bredde:
Min. 6 meter
Dybde:
Min. 12 meter
Strøm: 2 x 10 A
Blending: Ja
Lys: Medbrakt
Lyd: Medbrakt
Opprigg: 1 min
Nedrigg: 45 min
Bærehjelp: Ja
Spilletid: 30 min
Maks. ant. publikum: 100

de grenseløse foto

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: