the rest is silence
Dearest,
This is just to let you know now that I am no longer around that you were the most important person in my life.
You gave me so much joy I am so sorry if I failed you when you needed help the most.
The Rest Is Silence
Love –
Kate Pendry fikk videresendt dette avskjedsbrevet fra sin mor etter hennes død for få år siden.
Hamlets siste ord til Horatio – The Rest Is Silence – satte punktum for det smertefulle forholdet mellom mor og datter.
I dialog med fire dansere på scenen og et lydbilde komponert for forestillingen av Jenny Hval, formidler stemmen til den britiske skuespilleren og performancekunstneren fragmenter fra en traumatisk oppvekst. I samtale med koreografen snakker Kate om hvordan oppveksten og forholdet til moren påvirker hennes syn på seg selv i dag. Bevegelse og biografi, men også fiksjon og ikke-fiksjon krysser hverandre i denne helaftens forestillingen. Danserne beveger seg til dynamikken i Kates stemme. Det er nesten som de ikke trenger å forstå hva som blir sagt. De tar for seg kroppen, del for del, som et dyr på slakterbenken.
Hege Haagenrud ønsker i «The Rest Is Silence» å gå inn i det private som fenomen, fordi det har allmenn relevans i en verden hvor de fleste bedriver en iscenesettelse av privatlivet gjennom sosiale medier.
Trailer: https://www.facebook.com/dansenshusoslo/videos/1122353217798633/
Dagsavisen: http://www.dagsavisen.no/kultur/stillheten-etter-det-vonde-1.689346
Anmeldelse Scenekunst.no: http://www.scenekunst.no/pub/scenekunst/review/?aid=8405
Kate Pendry
Britisk skuespiller, dramatiker og performancekunstner fra London, bosatt i Norge siden 1995. Med utgangspunkt i en klassisk teaterbakgunn, har Kate Pendry i mer enn tre tiår arbeidet med teater gjennom ulike media, og i perioden 2013-2015 var hun husdramatiker ved Dramatikkens Hus. I 2009 ble hun nominert til Ibsenprisen for sitt stykke «Pornography», og i 2010 vant hun prisen for «Erasmus Tyrannus Rex», om en fiktiv norsk skolemassakre, betegnet av juryen som ”et rått og direkte svar på den utfordringen det er å skrive om og for ungdom.” Pendry er kjent for en sterk samfunnspolitisk og personlig tilnærming med en beksvart sans for humor, og hun har turnert over hele Europa med sine en-persons forestillinger «Dead Diana» (om kjendistilbedelse), «Johnny Johnson» (om perversjoner av maskulinitet) og «Sex in the War Zone» (om krigsturisme). Hun har gjennom mange år vært programleder i «Sister Ruby Tuesday» på den feministiske radiokanalen RadiOrakel, og har den siste tiden samarbeidet tett med koreografer som Alan Lucien Øyen og Daniel Proietto ved Den Norske Opera og Ballett.
Koreograf: Hege Haagenrud
Tekst/voice over: Kate PendryManuskonsulent:: Mads Sjøgård Pettersen
Dansere: Ingrid Haakstad, Stian Danielsen, Marie Male Kalstø og Anne Lise Pettersen Rønne Dramaturg: Gry Ulfeng
Lyd/komposisjon: Jenny Hval
Scenografi: Carl Nilssen-Love
Scenografikonsulent: Gunhild Mathea Olaussen
Kostyme: Camilla Dingsøyr
Foto: Siren Lauvdal
Forestillingen er støttet av: Norsk kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fritt Ord og FFUK.